امامزاده حسین (ع)
بقعه متبرک شاهزاده حسین فرزند بلافصل امام رضا(ع) متوفای 201 هـ ق که از آغاز سده سوم هجری همواره زیارتگاه مردم بوده و از همان روزگار تاکنون آرامگاه بسیاری از دانشمندان، عارفان و سخنوران شهر است، در انتهای خیابان سلامگاه قرار دارد. بنای اولیه آن در زلزلههای مکرر و حمله مغول آسیب کلی دیده و به خاطر کشمکشهای دوره صفوی مجددا بازسازی شده است. به جز ضریح نفیسی که از شاهکارهای منبت و گره چینی مجوف است و در سال 806 هـ ق ساخته شده بقیه بنا از آثار صفوی و قاجاری است.
عمارت چهلستون
حرم خانه شاه طهماسب که در دوره صفوی به کلاه فرنگی و عمارت شیروانی شهرت داشته و در وسط باغی بزرگ احداث شده و تنها کوشک باقی مانده از مجموعه کاخ های سلطنتی صفوی این بنا ساختمانی هشت گوش با تالار مرکزی و اطاقها و رواقهای کوچکی در پیرامون است و نقاشیهای دیواری مکتب نگارگری قزوین در طبقه نخست آن، شهرتی جهانی دارد.
بازار و مجموعه سعدالسلطنه
بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکز تجاری داخل شهری در ایران است که با وسعتی افزون بر 6/2 هکتار توسط باقرخان سعدالسلطنه فرماندار قزوین در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده و از سراهای تودرتو و پیوسته به هم تشکیل گردیده است. حجره هایی با ایوانچه های کاربندی شده، راسته های متعدد، قیصریه، چارسوق بزرگ، ورودی های متعدد و بلند، حیاط های وسیع، بارانداز و شترخان بزرگ با بیش از یکصد ستون آجری، گرمابه، هشتی های با شکوه و حجره هایی که دور تا دور فضاهای باز و در دالان های طول و دراز گسترده و از تزئینات آجر تراش و کاشی برخوردارند این مجموعه را یه زیبایی تمام آراسته اند. مجموعه راستهای بازار سنتی قزوین، سرای رضوی، سرای وزیر، سرای حاج رضا، قیصریه، ضرابخانه، سرای گلشن، سرای پنبه، تیمچه سرباز، کاروانسرای دالاندراز، تیمچه سرپوشیده، سرای حاج محمد، سرای حاج نقدعلی و سعدالسلطنه از دیگر فضاهای تجاری تاریخی قزوین به شمار می روند.
© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد . طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)